ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – CCTV

ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – CCTV

Μπορείτε πλέον ν’ απουσιάζετε ξέγνοιαστα απ’ το σπίτι σας ή την επιχείρησή σας, βλέποντας τις κάμερες απ’ το κινητό σας

Θέλετε να φύγετε για ολιγοήμερες διακοπές στο εξωτερικό , και ανησυχείτε μήπως η κατοικία σας γίνει στόχος διαρρηκτών? Βρίσκεστε σε διακοπές με την οικογένειά σας στην εξοχή, αλλά δεν είστε σε θέση να ηρεμήσετε, καθώς το μυαλό σας και η σκέψη σας βρίσκονται διαρκώς σε τυχόν κινδύνους που απειλούν την περιουσία σας?
Αν αναζητάτε μια επιλογή , η οποία θα σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλής, η Mpastanis Security έχει για εσάς την καλύτερη λύση, καθώς όπου κι αν βρίσκεστε και για όσο χρονικόδιάστημα εσείς επιθυμείτε, μπορείτε να παρακολουθείτε με κάμερες το σπίτι σας ή την επιχείρηση σας. Αρκεί να έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο και με το PC, Tablet ή κινητό θα βλέπετε από απόσταση μεσω wifi οτιδήποτε συμβαίνει στην περιουσία σας. Tα συστήματα παρακολούθησης C.C.T.V. της Μpastanis Security θα γίνουν η προέκταση των ματιών σας,
θα επιβλέπουν και θα καταγράφουν τα πάντα.

 

Συτήματα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης C.C.T.V.

Τα συστήματα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης δημιουργήθηκαν με γνώμονα την προστασία χώρων (κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων), οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες κινδύνου για την ακεραιότητα ή των ανθρώπων ή της περιουσίας τους.
Λέγοντας «Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης» εννοούμε ένα σύστημα το οποίο μεταδίδει την εικόνα και την αποθηκεύει σ’ ένα δίκτυο που μπορούν να έχουν πρόσβαση ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι σε αυτό το δίκτυο.
Το «Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης» ή στ’ αγγλικά «Closed Circuit Television», είναι περισσότερο γνωστό με τη συντομογραφία C.C.T.V
Τα συστήματα CCTV, χάρη στην ευελιξία και την ευρεία γκάμα επιλογών που προσφέρουν, κυμαίνονται από απλά (για παράδειγμα ένα σύστημα κάμερας-οθόνης) μέχρι πολύπλοκα (συστήματα με 100 ή περισσότερες κάμερες, με πολλαπλά μόνιτορ, συσκευές εγγραφής βίντεο – καταγραφικα, controllers ελεγχου καμερών, πολυπλέκτες εικόνας – μultiplexer).
Αυτά τα «έξυπνα» συστήματα, έχουν τη δυνατότητα -μέσα απ’ την επεξεργασία της διαδρομής που ακολουθούν οι άνθρωποι σε μια συγκεκριμένη περιοχή- ν’ αντιλαμβάνονται τυχόν ύποπτες κινήσεις, και να ενεργοποιούν προειδοποιητικά το συναγερμό.

Δείτε ζωντανά, άμεσα και εύκολα τι συμβαίνει στο χώρο σας

Η διαδικασία παρακολούθησης είναι πολύ απλή. Το σύστημα κλειστού κυκλώματος σας επιτρέπει να βλέπετε ζωντανά τι συμβαίνει στο χώρο σας ή να καταγράφετε εικόνες από τις κάμερες σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Επιπλέον, κάνοντας χρήση του λογισμικού μπορείτε να ανατρέξετε και να δείτε εικόνες από οποιαδήποτε κάμερα ξεχωριστά, είτε μέσω υπολογιστή είτε μέσω εφαρμογής του smartphone σας.
Κάθε κάμερα έχει ένα εικονίδιο στο οποίο κάνοντας διπλό κλικ η αντίστοιχη εικόνα θα εμφανιστεί στην οθόνη. Eπίσης, έχοντας τον έλεγχο των κινητών καμερών μπορείτε με το ποντίκι σε πραγματικό χρόνο να κάνετε οποιαδήποτε κίνηση ή ζουμ ώστε να εστιάσετε στα πρόσωπα ή τα αντικείμενα που επιθυμείτε.
Στην περίπτωση ενός πιο πολύπλοκου συστήματος παρακολούθησης όπου οι προδιαγραφές ασφάλειας είναι πιο σύνθετες, γίνεται ανάπτυξη καμερών και οθονών σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εγκατάστασης.
Το κεντρικό σύστημα διαθέτει ένα πληκτρολόγιο ελέγχου που μπορεί και χειρίζεται τις περιστρεφόμενες κάμερες με μια απλή κίνηση του καρπού. Οι εφαρμογές αυτού του συστήματος παρέχουν μια πληθώρα επιλογών, οι οποίες προσαρμόζονται στις ανάγκες του πελάτη, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αξιόπιστα επίπεδα ασφάλειας.

 

5 λόγοι που θα σας ανταμείψουν για την επιλογή σας να τοποθετήσετε σύστημα
παρακολούθησης

1. Έγκαιρη επιβεβαίωση εισβολής: Βλέποντας τις εγγεγραμμένες εικόνες, έχετε τη δυνατότητα ν’ αναλύσετε άμεσα το περιστατικό που συνέβη, και να καλέσετε την αστυνομία εφόσον χρειαστεί.
2. Επιτήρηση σε πραγματικό χρόνο: Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τι συμβαίνει στο σπίτι ή την επιχείρηση σας με σκοπό την ταχεία και δυναμική ανταπόκριση του προσωπικού ασφαλείας ή της αστυνομίας. Στις επιχειρήσεις, βλέπετε ανά πάσα στιγμή εάν το προσωπικό σας ανταποκρίνεται στα εργασιακά του καθήκοντα, ποιος εισέρχεται στον επαγγελματικό σας χώρο και ποιος αποχωρεί.
3. Έλεγχος πρόσβασης: επιτρέπει την εγγραφή και ανάλυση εικόνων για πρόσβαση σε άτομα και οχήματα.
4. Αποτροπή: από την κλοπή της περιουσίας σας και τη ληστεία τόσο των πελατών όσο και των ίδιων των εργαζομένων. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ «ποιος κλέφτης θέλει να παρακολουθείται / ή να καταγράφεται»; Η απάντηση είναι «κανείς». Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι οι κλέφτες αναζητούν σημεία εισόδου και περιοχές, που δεν έχουν υψηλή ασφάλεια.
5. Ασταμάτητη επιτηρηση: Παρακολούθηση και προστασία κάθε μέρα, όλο το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο.

 

Αναβαθμίστε τον εξοπλισμό σας σε υψηλής ευκρίνειας, με χαμηλό κόστος

Το HDCVI (High Definition Composite Video Interface) είναι το νέο σύστημα που σας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνετε βίντεο υψηλής ευκρίνειας (720p / 1080p) μέσω ομοαξονικού καλωδίου ή UTP χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγετε σε συστήματα IP.
Το κόστος εγκατάστασης ενός συστήματος με κάμερες DVR και HDCVI είναι παρόμοιο με τα αναλογικά συστήματα, επιτρέποντάς σας να αναβαθμίσετε γρήγορα και εύκολα τις εγκαταστάσεις σας CCTV σε υψηλής ευκρίνειας, αντικαθιστώντας τον αναλογικό εξοπλισμό και εκμεταλλευόμενοι την υπάρχουσα καλωδίωση.
Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει τη μετάδοση από ένα μόνο καλώδιο των σημάτων βίντεο και ήχου, προσφέροντας ένα εξαιρετικό επίπεδο βίντεο σε μεγάλες αποστάσεις, χωρίς παρεμβολές.

Τα πλεονεκτήματα των συστημάτων αναλογικού βίντεο

Το αναλογικό βίντεο αποτελεί τον προάγγελο της δημιουργίας συστημάτων κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.Η εικόνα ταξιδεύει με τη μορφή ενός ηλεκτρικού σήματος μέσω καλωδίων. Αυτό το σήμα συλλέγεται από μια τελική συσκευή και μετασχηματίζεται σε εικόνα, όπου τελικά θα αποθηκευτεί σε ένα σκληρό δίσκο. Τα αναλογικά συστήματα βίντεο είναι συνήθως αρκετά οικονομικά για τις λειτουργίες που προσφέρουν. Τα πλεονεκτήματα της
αναλογικής τεχνολογίας σε σχεση με την ψηφιακή είναι το χαμηλό κόστος, η δυνατότητα εγκατάστασης καμερών με υψηλή αναλυση Ultra HD (4K) στην εικόνα, και γενικά η απλότητα της εγκατάστασης και η μεγάλη ποικιλία επιλογής κατασκευαστών και τρόπου εγκατάστασης.

Η νέα τάση της αγοράς : Συστήματα ψηφιακού βίντεο ή IP

Το ψηφιακό βίντεο ή IP , το οποίο αποτελεί τη νέα τάση της αγοράς τα τελευταία χρόνια, διαχειρίζεται τα πάντα μέσω λογισμικού TCP / IP. Ο συγκεκριμένος τύπος συστημάτων έχει την ίδια φιλοσοφία με τα αναλογικά συστήματα βίντεο, αλλά έχει προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογίες της ψηφιακής εποχής, όπου το σήμα είναι ψηφιακό και μεταφέρεται σε ένα δίκτυο υπολογιστών για την αποθήκευση του. Σε αντίθεση με το προηγούμενο σύστημα, με το IP VIDEO μπορούμε να επιτύχουμε ασφαλές back up και απεριόριστη καταγραφή . Το πιο σημαντικό όμως ειναι η ευκολή προσβασιμότητα στο βίντεο μέσω internet, από οποιοδήποτε σημείο.

Κάντε τη σωστή επιλογή, μέσα απ’ τη σωστή αξιολόγηση της εγκατάστασής σας

Για να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή συστήματος παρακολούθησης, είναι απαραίτητο να αξιολογήσουμε τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης, όπως είναι οι αποστάσεις που πρέπει να καλυφθούν, ο αριθμός των καμερών, οι θέσεις ελέγχου και η ποιότητα της εικόνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο τεχνολογίες μπορούν να συνδυαστούν σε ένα υβριδικό σύστημα, ξεκινώντας από μια αναλογική εγκατάσταση, διατηρώντας μέρος της και συμπληρώνοντας την υπόλοιπη εγκατάσταση με τεχνολογία IP με έναν απλό τρόπο.

Εντοπίστε τους εισβολείς, προτού παραβιάσουν την περιουσία σας μέσα απ’την έξυπνη ανάλυση βίντεο (Intelligent Video Analytic)

Η έξυπνη ανάλυση βίντεο, που είναι ένας συνδυασμός και των δύο τεχνολογιών, έχει διεισδύσει σε μεγάλο βαθμό στις υπηρεσίες ασφαλείας τα τελευταία χρόνια, κάνοντας αισθητή την παρουσία της.
Αυτό που προορίζεται να κάνει είναι να εκμεταλλεύεται το τελευταίο εικονοστοιχείο (pixel) από την εικόνα που έχει καταγράψει η κάμερα. Αυτό το σύστημα μας επιτρέπει την επεξεργασία, τη μελέτη, την επίβλεψη και τον έλεγχο των εικόνων των συστημάτων παρακολούθησης βίντεο. Είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα στον έλεγχο πρόσβασης, επιτρέποντας την επαλήθευση του τι συνέβη.
Η έξυπνη ανάλυση βίντεο μας επιτρέπει να έχουμε εφαρμογές όπως ανίχνευση αντικειμένων – ανίχνευση κλοπής – καταμέτρηση προσώπων – καταμέτρηση οχημάτων – ανάγνωση πινακίδων – ανίχνευση κίνησης – αναγνώριση προσχεδιασμένων κινήσεων. Μπορεί να μας παράσχει πληροφορίες από πρώτο χέρι -ακόμη και προτού υπάρξει συναγερμός- για το τι συνέβη, τον τρόπο εξαφάνισης ενός αντικειμένου, τον εντοπισμό των ατόμων, την αναγνώριση προτύπων κλπ. Αυτό το σύστημα λειτουργεί προειδοποιητικά της εισβολής,
καθώς μπορείτε να εντοπίσετε εισβολείς τη στιγμή που πλησιάζουν ή προσπαθούν να πηδήξουν το φράχτη της ιδιοκτησίας σας.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της ανάλυσης βίντεο:

Αποδοτικότητα: Αναγνωρίζει άμεσα περιστατικά που δεν είναι αντιληπτά για τα παραδοσιακά συστήματα και ειδοποιεί το προσωπικό ασφαλείας. Το λογισμικό αναλύει σε πραγματικό χρόνο τους ανθρώπους και τα οχήματα σε εξωτερικές περιφέρειες, μειώνοντας τους ψευδείς συναγερμούς, οι οποίοι συμβαίνουν συχνά σε άλλα συστήματα.

Αξιοπιστία: Ο εντοπισμός των εισβολέων πραγματοποιείται εγκαίρως και με πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες, παρακάμπτοντας έτσι το ενδεχόμενο λάθους που υπήρχε με τους παραδοσιακούς χειριστές, το επίπεδο προσοχής των οποίων μειωνόταν κατακόρυφα μετά από 20 λεπτά δραστηριότητας, σύμφωνα με μελέτες.

Εξοικονόμηση πόρων: Αποδεσμεύονται υπάλληλοι οι οποίοι σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να επιβλέπουν τις φωτογραφικές μηχανές, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο στη μείωση του εργατικού κόστους, και στη δραστηριοποίηση αυτών των υπαλλήλων σε άλλες παραγωγικές εργασίες.