ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

Πυρανίχνευση: Προφυλαχθείτε άμεσα και αποτελεσματικά από τις ολέθριες φωτιές

Στη Mpastanis Security δεσμευόμαστε για την προστασία των κατοικιών και των επιχειρήσεών σας σε όλους τους τομείς. Αυτός είναι και ο λόγος που δε σας προφυλάσσουμε μόνο απ’ τις διαρρήξεις και τους κακοποιούς, αλλά επιθυμούμε και να σας παρέχουμε και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό πυρανίχνευσης, προκειμένου να διαχειριστείτε τυχόν μοιραίες συνέπειες στην κατοικία σας λόγω πυρκαγιάς.
Είναι απολύτως απαραίτητο να τοποθετήσουμε έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό πυρανίχνευσης στην κατοικία μας, ούτως ώστε να αποτρέψουμε μια μερική ή ολική καταστροφή λόγω φωτιάς. Σε μια εταιρία όπως η  Mpastanis Security που λαμβάνει υπόψη της όλα τα δεδομένα, δε θα μπορούσαμε να υποτιμήσουμε το γεγονός ότι περισσότερο απ’ το 90% των θανάτων από φωτιά που καταγράφηκαν σε κατοικίες στην Ελλάδα το 2017 οφειλόταν στον καπνό, σύμφωνα με στοιχεία απ’ το Πυροσβεστικό σώμα και τα αστικά συμβάντα του 2017

φωτιά σε σπίτι

Τι είναι ο συναγερμός πυρκαγιάς;

Είναι ένας μηχανισμός ασφαλείας που πυροδοτεί έναν προειδοποιητικό ήχο σε ενδεχόμενο συμβάν εντοπισμού καπνού ή πυρκαγιάς, στα σημεία που θέλετε να προφυλάξετε. Αν δημιουργηθεί εστία φωτιάς στο χώρο σας, χρειάζεται να εντοπιστεί όσο γίνεται γρηγορότερα, και να αντιμετωπιστεί εγκαίρως και ολοκληρωτικά, δεδομένου ότι οι ζημιές στην περιουσία σας και την υγεία σας σε περίπτωση ολιγωρίας ή λάθους, ενδέχεται να είναι ανεπανόρθωτες.

Ποια είναι τα δομικά μέρη ενός συστήματος πυρανίχνευσης;

Ένας αξιόπιστος συναγερμός φωτιάς, χρειάζεται να ανιχνεύει άμεσα την πυρκαγιά όταν αυτή βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και σίγουρα προτού λάβει απειλητικές διαστάσεις. Αυτή είναι και η ακριβής στόχευση του συστήματος πυρανίχνευσης της Mpastanis Security, προκειμένου να αποτραπούν ή να εξουδετερωθούν ταχύτατα πιθανές ζημιές, με το ελάχιστο δυνατό κόστος.συστημα πυρανιχνευσης mpastanis

Ένας ολοκληρωμένος μηχανισμός πυρανίχνευσης αποτελείται από:
-κεντρική μονάδα η οποία δέχεται τις ηχητικές προειδοποιήσεις φωτιάς, και ακολούθως διαβιβάζει σήμα στο Κέντρο Λήψης Σημάτων, το οποίο με τη σειρά του θέτει σε εφαρμογή το πρωτόκολλο πυρκαγιάς, ενημερώνοντας ακαριαία το Πυροσβεστικό Σώμα, το ασθενοφόρο ή τις αστυνομικές αρχές.
-αισθητήρα καπνού, ο οποίος εντοπίζει άμεσα την παραμικρή εστία καπνού που βρίσκεται στο σημείο
-αισθητήρα φωτιάς, ο οποίος εντοπίζει οποιαδήποτε φωτεινή λάμψη υπάρχει στο σημείο
-σειρήνα υψηλής ισχύος 85 db, η οποία ηχεί δυνατά προκειμένου να εγκαταλείψετε το σημείο και να μην τεθεί σε κίνδυνο η σωματική σας ακεραιότητα.

ανιχνευτής καπνού mpastanis security
Η μάχη εναντίον της φωτιάς είναι ένας απ’ τους θεμελιώδεις στόχους της Mpastanis Security, για την προστασία της κατοικίας σας ή της επιχείρησής σας. Τα «όπλα» της εταιρίας μας σ’ αυτή τη μάχη, πέρα απ’ την πολύχρονη εμπειρία μας και τη συνακόλουθη τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει, είναι οι μηχανισμοί πυρανίχνευσης, και η λήψη και διαχείριση ειδοποιήσεων.

Καλέστε μας άμεσα και ένας εξιδικευμένος -σε ζητήματα πυροπροστασίας- σύμβουλος της Mpastanis Security, θα πραγματοποιήσει διεξοδική έρευνα αναγκών ασφαλείας στην κατοικία ή την επιχείρησή σας, προκειμένου να εντοπίσει ποια σημεία είναι τα πλέον ενδεδειγμένα, για την εγκατάσταση συναγερμού πυρκαγιάς.
Αφού ολοκληρωθεί η απαιτούμενη έρευνα, η τοποθέτηση του μηχανισμού πυρανίχνευσης γίνεται άμεσα και χωρίς δυσκολίες, καθώς δε χρειάζεται να προστεθεί καλωδίωση, ή να πραγματοποιηθούν άλλες εργασίες.