Συστήματα συναγερμού

Είναι απαραίτητο να γίνουν τροποποιήσεις στο σύστημα τοιχοποιίας της κατοικίας σας, προκειμένου να τοποθετήσετε ένα σύστημα συναγερμού;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε για το αν απαιτούνται κατασκευαστικές ρυθμίσεις μέσα στην κατοικία σας. Το ασύρματο σύστημα συναγερμού της Mpastanis Security με ενσωματωμένο GSM, το οποίο είναι απλό και γρήγορο στην τοποθέτηση, σας προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης τοποθέτησης συναγερμού

Ποια συστήματα ασφαλείας είναι πιο οικονομικά όσον αφορά το κόστος συντήρησης, τα ενσύρματα ή τα ασύρματα;

Αν και το κόστος συντήρησης μεταξύ των δύο αυτών τύπων συστημάτων ασφαλείας δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες διαφορές, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ασύρματα συστήματα δουλεύουν με ειδικές μπαταρίες, οι οποίες έχουν ημερομηνία λήξης και ως εκ τούτου, χρήζουν αντικατάστασης ανά διαστήματα.

Μπορώ να διαχειρίζομαι απ’ το κινητό μου τηλέφωνο, το συναγερμό και τις κάμερες που έχω εγκαταστήσει στο σπίτι ή την επιχείρησή μου;

Στη Mpastanis Security διαθέτουμε μια εφαρμογή, η οποία σας προσφέρει τη δυνατότητα να ελέγχετε 24 ώρες το 24 ωρο, τι συμβαίνει στο σπίτι σας ή την επιχείρησή σας. Μέσω του συγκεκριμένου APP που είναι συμβατό για iOS και Android, έχετε την ευκαιρία να ρυθμίζετε το συναγερμό σας με ένα μόνο κλικ όπως εσείς επιθυμείτε, για παράδειγμα μπορείτε να τον οπλίζετε και να τον αφοπλίζετε εξ αποστάσεως, να δέχεστε real time εικόνες της κατοικίας ή της εταιρίας σας, να σας στέλνουν μηνύματα για τις εισόδους και τις εξόδους κλπ.

Αν υπάρχει κατοικίδιο ζώο εντός της οικίας, ενδέχεται αυτό να διαταράξει τη φυσιολογική λειτουργία ή την αποτελεσματικότητα του συναγερμού;

Η Mpastanis Security έχει προνοήσει και για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, καθώς οι αισθητήρες κίνησης είναι σε θέση ν’ αντιληφθούν τα κατοικίδια ζώα, και να μη θέσουν σε λειτουργία το συναγερμό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αισθητήρες έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη λαμβάνουν υπόψη ένα συγκεκριμένο βάρος, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνάει τα 15 kg. Εάν ωστόσο το κατοικίδιό σας ζυγίζει περισσότερο, προσφέρονται και πάλι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου της αναίτιας ενεργοποίησης του συναγερμού, όπως ο περιορισμός του χώρου του κατοικίδιου ζώου σας, ή η ενεργοποίηση μόνο των παγίδων στις πόρτες.

Προτού σας προτείνουμε την πιο αποτελεσματική λύση συστήματος συναγερμού, είναι σημαντικό να προηγηθεί μελέτη της οικίας ή της επιχείρησής σας, από κάποιον εξιδικευμένο τεχνικό μας;

Φυσικά και είναι ουσιώδες να υπάρξει εκτίμηση του κινδύνου της κατοικίας ή της επιχείρησής σας, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται με μια επίσκεψη του τεχνικού ασφαλείας, ο οποίος θα κάνει και τη σχετική ανάλυση των αναγκών σας. Παρά το γεγονός ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν αναφορές για συναγερμούς, τους οποίους μπορούν να εγκαταστήσουν μόνοι τους οι ιδιώτες, η θέση μας είναι ότι δεν είναι δυνατόν χωρίς μελέτη από τεχνικό ασφαλείας, να καλυφθεί η περιουσία σας με το σωστό τρόπο.

Ποια συστήματα συναγερμού θεωρούνται ασφαλέστερα, τα ενσύρματα ή τα ασύρματα;

Οι κατασκευάστριες εταιρίες συναγερμών, τάσσονται υπέρ των ασύρματων συστημάτων τα τελευταία χρόνια. Το ζήτημα είναι ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι εν λόγω εταιρίες για την υποστήριξη των ασύρματων συναγερμών –λόγου χάρη «αν κόψετε το καλώδιο , ο συναγερμός απενεργοποιείται», είναι απολύτως αβάσιμα και ατεκμηρίωτα, γιατί η αλήθεια είναι όταν κάποιος κόψει το καλώδιο εγκατάστασης, ο συναγερμός ενεργοποιείται αυτόματα.
Επιπλέον, το γεγονός ότι τα ασύρματα συστήματα έχουν πιο άμεσο και εύκολο τρόπο τοποθέτησης, δε σημαίνει ότι το μοναδικό κριτήριο επιλογής κάποιου ενδιαφερόμενου πρέπει να είναι αυτό, γιατί αν για παράδειγμα αγοράσετε ασύρματο σύστημα συναγερμού μέσω διαδικτύου από κάποιο e-shop βασιζόμενοι στη μειωμένη του τιμή, τότε δεν είναι δεδομένο ότι έχετε επιλέξει κάποιο συναγερμό υψηλής αξιοπιστίας. Ο λόγος είναι ότι τα κάτω του κόστους συστήματα ασφαλείας δε διασφαλίζουν την προστασία της περιουσίας σας απ’ τους κακοποιούς, οι οποίο απενεργοποιούν το συναγερμό χρησιμοποιώντας αναστολείς συχνότητας.
Στην Mpastanis Security , αφουγκραζόμενοι πλήρως την ανάγκη σας για απόλυτη ασφάλεια, επιλέγουμε ασύρματα συστήματα συναγερμού με τεχνολογία που αψηφά τους αναστολείς συχνότητας. Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε προτού επιλέξετε τον κατάλληλο συναγερμό για το σπίτι σας ή την επιχείρησή σας, είναι να αναζητήσετε έναν εξιδικευμένο τεχνικό μας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Υπάρχουν σημαντικά οφέλη, αν αποφασίσω να συνδέσω το σύστημα συναγερμού με το Κέντρο Λήψης Σημάτων;

Το μεγαλύτερο όφελος για εσάς είναι η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του συναγερμού σας, άρα και η μέγιστη δυνατή αποδοτικότητά του. Αυτό προκύπτει απ’ το ότι αν συμβεί κάποιο περιστατικό, το κέντρο ελέγχου ειδοποιείται άμεσα και στη συνέχεια ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές, ανάλογα πάντα και με την αξιολόγηση του κάθε συμβάντος. Με βάση λοιπόν την βασική μας αρχή για προστασία της περιουσίας σας, καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι αν επιθυμούμε να έχουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα ασφαλείας, πρέπει να το έχουμε συνδεδεμένο με το Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Υπάρχει πιθανότητα η ενεργοποίηση αναίτιων συναγερμών, να επιφέρει συνέπειες σ’ εμένα;

Το να ειδοποιείται συνεχώς η αστυνομία λόγω ψευδών συναγερμών, είναι δυνατόν να οδηγήσει στη λήψη δυσμενών οικονομικών μέτρων ενάντια στον ιδιοκτήτη του συναγερμού, σ’ αυτόν που τοποθέτησε το συναγερμό, και ενάντια στο Κέντρο Λήψης Σημάτων. Κατά συνέπεια, το Κέντρο Λήψης Σημάτων φιλτράρει τα σήματα που δέχεται προτού καλέσει την άμεση δράση, ούτως ώστε ν’ αποφύγει τυχόν συνέπειες λόγω των ψευδών συναγερμών.

Στην περίπτωση που ένας ηλεκτρολόγος έχει τοποθετήσει το συναγερμό μου, μπορώ να συνδέσω μόνος μου το συναγερμό με το Κέντρο Λήψης Σημάτων;

Δεν υπάρχει αυτή τη δυνατότητα, καθώς σύμφωνα με το υπάρχων θεσμικό πλαίσιο, για να συνδεθεί ένα σύστημα ασφαλείας με το Κέντρο Λήψης Σημάτων, η εγκατάσταση είναι απαραίτητο να έχει γίνει από πιστοποιημένη εταιρία ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής μου στην οικία μου, είναι δυνατόν να λειτουργεί ο συναγερμός;

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε μερικώς το συναγερμό σας, θέτοντας σε λειτουργία μόνο τα σημαία που επιθυμείτε να προφυλάξετε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο , είστε να θέση να διασφαλίζετε την προστασία των εξωτερικών προσβάσεων, του γκαράζ, του κήπου, καθώς και μερικών εσωτερικών περιοχών, πχ των υπνοδωματίων.

Υπηρεσίες Φύλαξης

Συστήματα πυρανίχνευσης

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.