Η διάρρηξη των προσωπικών μας χώρων αποτελεί, εκτός από προσβολή της περιουσίας μας, και ένα ισχυρό σοκ που γεμίζει τον παθόντα ανασφάλεια και δικαιολογημένο εκνευρισμό. Είναι καλό να θυμόμαστε πως κι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας και την περιουσία μας από τους διαρρήκτες. […]

Η διάρρηξη των προσωπικών μας χώρων αποτελεί, εκτός από προσβολή της περιουσίας μας, και ένα ισχυρό σοκ που γεμίζει τον παθόντα ανασφάλεια και δικαιολογημένο εκνευρισμό.

Είναι καλό να θυμόμαστε πως κι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας και την περιουσία μας από τους διαρρήκτες. Απαιτείται από μέρους μας εγρήγορση, επαρκής ενημέρωση για πρακτικά μέτρα πρόληψης και προστασίας καθώς και συνέπεια στην εφαρμογή τους.

Για τη διευκόλυνσή σας, έχουμε συγκεντρώσει σε αυτό το άρθρο τις σημαντικότερες συμβουλές των αστυνομικών αρχών προς τους οικογενειάρχες και τους ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρήσεων, για την προστασία της περιουσίας σας. Αφιερώστε χρόνο και εξετάστε τα προσεκτικά, ένα προς ένα, ώστε να διαπιστώσετε τι από αυτά δεν έχετε εφαρμόσει και να αυξήσετε την ασφάλεια της περιουσίας σας.

1.Μην προδίδετε την απουσία σας. Κάντε το συνήθειά σας να μη δίνετε οποιαδήποτε ένδειξη που θα άφηνε να εννοηθεί σε κάποιον εξωτερικό παρατηρητή πως λείπετε για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι ή την περιουσία σας. Εννοείται πως πρέπει να φροντίζετε όλες οι είσοδοι προς το σπίτι σας να είναι καλά κλειδωμένες και ασφαλισμένες. Κάθε φορά που φεύγετε και ιδιαίτερα όταν σκοπεύετε να λείψετε για αρκετές ημέρες, να ελέγχετε προσεκτικά αν είναι ασφαλισμένα τα παράθυρα, η πρόσβαση από και προς τους φωταγωγούς, καθώς και οποιαδήποτε άλλα σημεία από τα οποία θα μπορούσε κάποιος να εισβάλλει στο σπίτι, όπως καγκελόπορτες, γκαράζ, βοηθητικές είσοδοι κτλ.
2.Εννοείται πως δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε τα κλειδιά σας κρεμασμένα πάνω στις κλειδαριές, ούτε καν από την εσωτερική πλευρά, καθώς έτσι διευκολύνετε όχι μόνο την πρόσβαση στο σπίτι, αλλά και την κλοπή των κλειδιών. Κάτι τέτοιο θα καθιστούσε αναγκαία την αντικατάσταση οποιασδήποτε κλειδαριάς της οποίας κλειδί υπήρχε στο μπρελόκ σας διαδικασία χρονοβόρα και, πιθανότατα, εξαιρετικά δαπανηρή.
4.Φροντίστε να μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα οποιαδήποτε πολύτιμα αντικείμενα, όπως χρήματα, τιμαλφή, προσωπικά έγγραφα ή κοσμήματα. Αν διαθέτετε χρηματοκιβώτιο, το καλύτερο θα ήταν τέτοιου είδους αντικείμενα να φυλάσσονται εκεί.
5.Επιπλέον προστασία παρέχει η εγκατάσταση, στους προσωπικούς σας χώρους, συστήματος συναγερμού και C.C.TV (κλειστό κύκλωμα καμερών), και βεβαιωθείτε πως είναι σε λειτουργία, προτού κλείσετε την πόρτα. Είναι δε καλό από καιρό σε καιρό να αλλάζετε τον κωδικό ενεργοποίησής του.
6.Αν αντιληφθείτε οτιδήποτε που κινεί υποψίες, δεν πρέπει να διστάζετε να ενημερώνετε την αστυνομία. Είναι καλό να έχετε τον αριθμό του τοπικού αστυνομικού τμήματος στο κινητό σας, καθώς και τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, με τηλεφωνικό αριθμό 1460, ή να χρησιμοποιείτε τα τηλέφωνα Άμεσης Ανταπόκρισης, τα γνωστά 112 / 199.
7.Μια τελευταία υπενθύμιση. Το να είστε σε εγρήγορση και να προστατεύετε την περιουσία σας σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει να θέσετε την ακεραιότητά σας σε κίνδυνο αντιμετωπίζοντας κατά πρόσωπο τους διαρρήκτες.

Ακολουθήστε τις συμβουλές αυτές και θα μειώσετε στο ελάχιστο τις πιθανότητες να δείτε εισβολείς στον προσωπικό σας χώρο. Βεβαιωθείτε, επίσης, πως όλοι οι ένοικοι του σπιτιού, καθώς επίσης και τα παιδιά σας είναι ενημερωμένα και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να συμβάλλουν στην προστασία της περιουσίας σας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

Previous Post

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΕΤΑ ΝΧ595 ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΑΣ.

Next Post

Κουμπί πανικού-Σώζει ζωές!

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.