Σε ανοδική τάση οι ληστείες με τη χρήση της τεχνικής αναρρίχησης στην Ανατολική Αττική

Ένας απ’ τους πλέον προσφιλείς τρόπους με τον οποίο οι ληστές παραβιάζουν τις εξοχικές κατοικίες ή τις κατοικίες εκείνες που βρίσκονται σε αραιοκατοικημένες περιοχές, είναι η τεχνική της αναρρίχησης, η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη σε περιοχές με λίγα σπίτια και με ακόμη λιγότερη ασφάλεια.

Σε ανοδική τάση οι ληστείες με τη χρήση της τεχνικής αναρρίχησης στην Ανατολική Αττική

Ένας απ’ τους πλέον προσφιλείς τρόπους με τον οποίο οι ληστές παραβιάζουν τις εξοχικές κατοικίες ή τις κατοικίες εκείνες που βρίσκονται σε αραιοκατοικημένες περιοχές, είναι η τεχνική της αναρρίχησης, η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη σε περιοχές με λίγα σπίτια και με ακόμη λιγότερη ασφάλεια.


Η αναρρίχηση δίνει τη δυνατότητα στους κακοποιούς να αναρριχηθούν στα σπίτια αθόρυβα, χωρίς να παραβιάσουν την κεντρική είσοδο του σπιτικού. Επιπλέον, επειδή η τεχνική αυτή προσομοιάζει με αυτή του ήρωα των κινουμένων σχεδίων Spiderman, ο συγκεκριμένος τύπος παραβάτη, χαρακτηρίζεται απ’ την αστυνομία ως “κλέφτης Spiderman”.
Αξίζει να επισημανθεί ότι είναι τόσο εξαπλωμένη η τεχνική αυτή, ώστε πρόσφατα οι ελληνικές αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση σε εξοχικές κατοικίες στην Αρτέμιδα, τη Ραφήνα, τη Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα, στην οποία συνέλαβαν σπείρα, που συμμετείχε σε 48 ληστείες με αναρρίχηση. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, η αστυνομία εντόπισε περίπου 400 κλεμμένα αντικείμενα. Αντίστοιχες αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής όπως το Σούνιο, η Παλαιά Φώκαια, η Ανάβυσσος, και το Λαγονήσι, όπου καταγράφηκαν επιθέσεις με παρόμοιο τρόπο.
Εμείς στην Mpastanis Security, ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη, πιστεύουμε ότι πολλές από αυτές τις παραβιάσεις θα μπορούσαν να μην είχαν συμβεί, εάν οι ιδιοκτήτες είχαν μεριμνήσει να εγκαταστήσουν συστήματα ασφαλείας στις οικίες τους. Γι’ αυτό άλλωστε σε κάθε μας επικοινωνία μαζί σας, τονίζουμε τη σπουδαιότητα αλλά και την αναγκαιότητα της τοποθέτησης συστημάτων ασφαλείας στην Ανατολική Αττική.

Κανένα μέτρο προστασίας δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ένα σύστημα συναγερμού

Κατά καιρούς, έχουν ανακαλυφθεί διάφοροι τρόποι προστασίας των κατοικιών, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα της κλοπής με την τεχνική αναρρίχησης. Μερικές απ’ τις πιο γνωστές μεθόδους είναι είτε τοποθετώντας σχάρες στα παράθυρα, είτε χτίζοντας έναν τοίχο γύρω από το σπίτι, είτε βάζοντας επεκτάσιμα κάγκελα στα μπαλκόνια. Τα συγκεκριμένα μέτρα προστασίας σίγουρα δρουν αποτρεπτικά, η αλήθεια όμως είναι ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προφύλαξης είναι η εγκατάσταση ενός αποτελεσματικού και αξιόπιστου συστήματος συναγερμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ούτε ο περιμετρικός φράχτης, ούτε τα κάγκελα στα παράθυρα, δε στάθηκαν ικανά ν’ αποτρέψουν τους εγκληματίες απ’ το να διαπράξουν τις ληστείες που καταγράφηκαν – σε βραδυνές ώρες – στις προαναφερθείσες περιοχές.


Η εμπειρία μας στην Mpastanis Security μας έχει δείξει, ότι η ασφαλέστερη επιλογή για εσάς που διαμένετε τόσο σε πόλεις όσο και στην εξοχή, είναι η τοποθέτηση ενσύρματων συναγερμών είτε σε όλο το σπίτι είτε σε επιμέρους σημεία του σπιτιού, ειδικά σε αυτά που είναι περισσότερο ευπαθή για λόγους ασφάλειας.
Εφόσον επιθυμείτε την εγκατάσταση ενσύρματου συναγερμού στην οικία σας, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη σας ότι πρέπει να εγκαταστήσετε έναν που εντοπίζει άμεσα την εισβολή ενός ανθρώπου πριν αυτός προλάβει να εισέλθει στο χώρο κατοικίας, δηλαδή στον κήπο ή περιμετρικά του σπιτιού. Μ’ αυτόν τρόπο ο συναγερμός θα ηχήσει ακαριαία, και θα αποφευχθούν σοβαρές ζημιές στην ιδιοκτησία, αλλά και βιαιοπραγίες στους ίδιους τους κατοίκους.
Το φαινόμενο της αύξησης των επιθέσεων σε κύριες ή εξοχικές κατοικίες κατά τη χειμερινή περίοδο στην Ανατολική Αττική, απ’ τη μια δημιουργεί προβληματισμό, απ’ την άλλη αναδεικνύει την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για προστασία της ιδιοκτησίας, μέσω ενός αξιόπιστου συστήματος ασφαλείας, όπως αυτό που σας προσφέρει η Mpastanis security.
Η τοποθέτηση ενσύρματου συναγερμού από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρίας μας, θα εντοπίσει την εφόρμηση του κακοποιού, και θα ειδοποιήσει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις, μέσω του σήματος που θα έχει στείλει το Κέντρο Λήψης Σημάτων
Εάν διαμένετε σε οποιαδήποτε περιοχή της Ανατολικής Αττικής και θέλετε να ενημερωθείτε λεπτομερώς για τα συστήματα συναγερμών της Mpastanis Security, μη διστάσετε να έρθετε σ’ επαφή μαζί μας, προκειμένου να μας γνωρίσετε και να συγκεντρώσετε τις απαραίτητες πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

Next Post

Οι πελάτες πληρώνουν με POS και οι δράστες βρίσκουν ελάχιστα χρήματα στα ταμεία.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.