Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι διαρρήξεις, θεωρούνται εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, και είναι ένας από τους πιο κοινούς τύπους εγκλημάτων στη χώρα. Στην πραγματικότητα, το 75% όλων των εγκλημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τέτοιου είδους εγκλήματα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν για να παραμείνουν ασφαλείς αυτοί και οι περιουσίες […]

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι διαρρήξεις, θεωρούνται εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, και είναι ένας από τους πιο κοινούς τύπους εγκλημάτων στη χώρα. Στην πραγματικότητα, το 75% όλων των εγκλημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τέτοιου είδους εγκλήματα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν για να παραμείνουν ασφαλείς αυτοί και οι περιουσίες τους.

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το 12% του συνόλου των διαρρήξεων συμβαίνει όταν υπάρχουν ξεκλείδωτες πόρτες. Αυτό αποτελεί μια σημαντική υπενθύμιση για να διατηρείτε τις πόρτες και τα παράθυρά σας κλειδωμένα. Εκτός από το να διατηρείτε τις πόρτες και τα παράθυρα σας κλειδωμένα η ασφάλεια σας θα αυξανόταν σημαντικά εάν επενδύατε και σε ένα σύστημα συναγερμού. Είναι γνωστό πως οι περισσότερες διαρρήξεις συμβαίνουν σε κατοικίες, παρά σε εμπορικά ακίνητα.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των διαρρήξεων που πραγματοποιούνται συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνήθως από τις έξι το πρωί 6 π.μ. έως και της έξι 6 μ.μ. το απόγευμα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ιδιοκτήτες των σπιτιών συνήθως δεν βρίσκονται στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών. Οι διαρρήκτες συνήθως ψάχνουν για χρήματα και μικρού μεγέθους ακριβά αντικείμενα όπως κοσμήματα . Επίσης τα ηλεκτρονικά είδη είναι περιζήτητα από τους διαρρήκτες. Τις περισσότερες φορές προσπαθούν να πάρουν ό,τι μπορεί να χωρέσει στην τσέπη τους ή σε μικρές τσάντες.

Οι διαρρήξεις σε εμπορικά καταστήματα συμβαίνουν συνήθως τη νύχτα, αφού αυτό είναι το χρονικό διάστημα, που κανείς δεν βρίσκεται στο κτίριο. Οι διαρρήξεις σε εμπορικά καταστήματα έχουν συνήθως διαφορετικό χαρακτήρα. Σε αυτού του είδους τις διαρρήξεις , οι κλέφτες είναι διατεθειμένοι να πάρουν μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως είναι οι υπολογιστές.Οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται μέσω της μπροστινής πόρτας εισόδου. Πιο συγκεκριμένα, μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι το 34% των διαρρηκτών μπαίνουν από την μπροστινή πόρτα, το 23% από κάποιο παράθυρο του σπιτιού ενώ το 22% από κάποια πόρτα στο πίσω μέρος του σπιτιού. Μόνο το 9% των διαρρηκτών επιλέγουν να μπουν από το γκαράζ, το 4% των διαρρηκτών από το υπόγειο και μόλις το 2% μέσω μιας αποθήκης.

Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία δείχνουν τη σημασία της ύπαρξης ενός εγχώριου συστήματος ασφαλείας. Οι περισσότερες διαρρήξεις δεν γίνονται εντελώς τυχαία. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι διαρρήκτες έχουν ελέγξει τη γειτονιά και γνωρίζουν πότε οι ιδιοκτήτες φεύγουν για τη δουλειά τους και πότε επιστρέφουν. Έχουν εξετάσει επίσης ποια σπίτια διαθέτουν σύστημα ασφαλείας και ποια όχι. Επίσης, έχουν προσπαθήσει να δουν τι αντικείμενα υπάρχουν μέσα στο σπίτι.

Ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι όπως για παράδειγμα ένας συναγερμός ασφαλείας μπορεί να εξασφαλίσει ότι ένας διαρρήκτης δεν θα μπορέσει να εισέλθει στο σπίτι σας. Τα συστήματα ασφαλείας είναι τόσο απλά ή τόσο σύνθετα όσο θα θέλετε εσείς να είναι. Τα συστήματα ασφαλείας είναι πολύ απλά στην λειτουργία τους. Μπορείτε να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείται το σύστημα ασφαλείας σας μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού. Τα συστήματα ασφαλείας μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν και αισθητήρες κίνησης ενώ επίσης έχουν τη δυνατότητα να σας καλούν σε κινητό τηλέφωνο σε περίπτωση που κάτι περίεργο συμβεί.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

Previous Post

Κουμπί πανικού-Σώζει ζωές!

Next Post

Η σημασία ενός συστήματος ασφαλείας για το σπίτι και τους αγαπημένους μας.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.